Tijd voor een terugblik… en om vooruit te kijken!

 In Blogs

In 1994 “rolde” ik bij toeval de IT-branche in. Na bij verschillende werkgevers in deze branche te hebben gewerkt, was ik er eind 2001 wel een beetje klaar mee. Het ene bedrijf ging failliet, het andere ging fuseren en verhuizen en ga zo maar door ….. Eind 2001,zwanger van mijn eerste kind, was het weer zover. Het bedrijf waar ik destijds werkte ging fuseren en verhuizen naar Barneveld. De reistijd in combinatie met de aanstaande geboorte van mijn eerste kind, zag ik niet zitten. En dus nam ik afscheid van weer een werkgever. Ik besloot daarom mijn zwangerschapsverlof maar wat uit te breiden en een paar maanden te genieten van mijn dochtertje. En ik nam een besluit: Ik ga nooit meer in de IT-branche werken!!!

In mei 2002 was ik het thuiszitten echter al weer zat en wilde toch wel weer aan de slag. Parttime banen lagen niet voor het oprapen in die periode. In het plaatselijk “suffertje” stond een personeelsadvertentie. Een baan voor 16 uur per week, werken vanuit huis en je mocht je eigen tijd indelen. Ideaal zou je denken, maar ja …… het was wel bij een IT-bedrijf!

Toch maar gesolliciteerd en ik werd uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. De afspraak vond plaats in een hotel. Ik vond het een beetje vreemd, maar ben toch maar gegaan. Waarom, weet ik eigenlijk niet, want ik wilde niet bij een IT-bedrijf werken en van zo’n afspraak in een hotel werd ik al helemaal niet positiever. En toen ontmoette ik Bob voor het eerst. Ons gesprek verliep niet heel soepel, al lag dat waarschijnlijk grotendeels aan mijn eigen instelling. Maar toch kwamen we eruit en spraken we af dat ik op 10 juni 2002 aan de slag zou gaan.

Bob werkte destijds nog vanaf zijn zolderkamer en was druk bezig met de opbouw van zijn bedrijf. Ik begon ook op mijn eigen zolderkamer, om hem in eerste instantie te ondersteunen op verkoopgebied. Ik dacht destijds bij mezelf: Ik doe dit een jaartje en dan zoek ik wel weer iets anders. Maar nu, 15 jaar later ben ik blij dat ik nooit meer weg ben gegaan!

In de beginperiode nam ik steeds meer administratieve taken van Bob over. En ook toen we ons eerste echte kantoorpandje betrokken, aan het Minervum in Breda, gingen we samen op pas om kantoormeubels te kopen en de aankleding te regelen. Ondertussen kwamen er steeds meer collega’s bij. Ik was zelf als werknemer nummer 5 binnengekomen. En als ik nu terugkijk naar die begintijd, vind ik het echt geweldig om te zien dat ik nu nog steeds met zoveel collega’s samenwerk, die in die beginperiode ook bij IeTee zijn komen werken. Bob is er natuurlijk zelf nog steeds, maar ook mijn collega’s Franco, Peter en Patrick zijn er nog steeds.

Destijds aan het Minervum was ons eerste kantoorpandje echt heel klein en al gauw groeiden we uit ons jasje. Dus gingen Bob en ik op jacht naar een nieuw en groter pand. Drukke tijden, maar ook een periode waar ik weer met veel plezier op terugkijk. We leerden elkaar steeds beter kennen en hadden onzettend veel lol met elkaar, naast het keiharde werken dat we natuurlijk deden om IeTee steeds verder uit te bouwen.

We vonden destijds een heel mooi pand aan de Paardeweide in de Haagse Beemden, in Breda. Supertrots was ik, toen we ook dit pand weer keurig hadden ingericht en we steeds meer op een “echt bedrijf” gingen lijken. In de periode op de Paardeweide konden we veel zaken professionaliseren, zoals de uitbreiding van onze servicedesk. En waar we eerst vooral waren gegroeid in IT-specialisten, was er nu ook de ruimte om te groeien in collega’s op kantoor.

Weer een paar jaar verder, werd ook ons pand aan de Paardeweide te klein en verhuisden we naar Oosterhout, waar we nu nog steeds kantoor houden. Inmiddels vormen we met zo’n 30 collega’s IeTee Solutions, waarvan een groot deel hier al meer dan 10 jaar werkt. We zijn een hechte club, met een geweldige onderlinge sfeer. Iedereen staat altijd voor elkaar klaar, of het nu zakelijk of privé is.

En als ik nu vooruit kijk, kan ik me zoals altijd weer verheugen op alle nieuwe ontwikkelingen. We staan hier nooit stil. Zowel op technisch vlak als intern staat er weer ontzettend veel te gebeuren. Voor mij veel nieuwe uitdagingen, zoals de ontwikkeling van onze nieuwe website, de samenwerking met nieuwe partijen, nieuwe manieren van marketing bedrijven. Geweldig!

Ik ben blij dat ik destijds toch nog één keer voor een baan in de IT-branche heb gekozen. Ik werk nu immers al jaren voor het leukste bedrijf dat ik ken. Ik denk dat hier hier maar gewoon blijf tot aan mijn pensioen …..

Monique

Start typing and press Enter to search

Wil-cloud-welke-wolk-kiest