Blog: Dubbel pech! Wie helpt Jan op weg?

Deze week sprak ik kandidaat Jan. Naast mijn focus op detachering, begeleid ik ook graag kandidaten naar een vaste baan als IT’er, bij interessante bedrijven.

Ik heb al heel veel kandidaten gesproken, maar Jan heeft een enorme indruk bij mij achtergelaten. Jan werd zo’n twee jaar geleden namelijk getroffen door een ernstige ziekte en kwam hierdoor thuis te zitten. In deze heftige periode ging het bedrijf, waar hij op dat moment werkte, failliet. Dat is dubbel pech! Want nadat hij de ziekte had overwonnen, wat natuurlijk het allerbelangrijkste is wat je kan overkomen, kreeg hij niet de mogelijkheid om te re-integreren binnen het bedrijf, waar hij zoveel jaren hard en met veel plezier had gewerkt. En op het moment dat hij terug wilde in het arbeidsproces, werkten instanties zoals het UWV ook niet mee. Eigenlijk werkten ze alleen maar tegen.

Ik heb bewondering voor Jan, want hij is niet bij de pakken neer gaan zitten. Hij heeft is als “stagiair” aan de slag gegaan bij een ICT-bedrijf en is aan het studeren gegaan.

Je zou toch denken dat Jan heel gemakkelijk weer een plek wordt geboden. Met zijn jarenlange ervaring als Storage / NetApp Consultant in enterprise omgevingen en 10 jaar ervaring als SAN Specialist / OpenVMS – UNIX beheerder bij Politie Nederland, heb je toch een aardige staat van dienst?! Maar in de praktijk blijkt het niet mee te vallen, om terug te keren in het arbeidsproces. Veel bedrijven zijn huiverig, om iemand in dienst te nemen die langdurig ziek is geweest. Maar waarom?

Jan kan, zonder problemen, fulltime of voor 32 of 36 uur per week aan de slag. De enige “eis” die hij heeft, is dat hij een werkgever vindt in een straal van ca. 35 km rondom Breda. De storage of netwerkkant spreekt hem het meeste aan, maar eigenlijk staat hij voor heel veel dingen open. Jan wil gewoon weer aan de slag!

Wie in dit artikel op de naam van Jan klikt, krijgt zijn profiel te zien. Best indrukwekkend!

Is jullie bedrijf op zoek naar een topper, een doorzetter, een man met heel veel ervaring? Neem dan contact met mij op! Voor deze kandidaat doe ik graag nog een beetje extra mijn best.

Monique Braal

  • Mail: monique.braal@ietee.nl
  • Tel:   06-26066446