Blog: Zoveel energie!

 In Blogs

Vanochtend sprong ik, ruim een uur voordat mijn wekker ging, mijn bed alweer uit. Nu ben ik over het algemeen al een “bezig baasje”, maar sinds ik een aantal weken geleden gestart ben in mijn nieuwe rol bij IeTee, bruis ik helemaal van de energie!

ALLES DRAAIT OM DE KANSEN DIE JE KRIJGT ÉN ZELF CREËERT

Met slechts een mavo-diploma op zak en een onafgeronde vervolgopleiding ben ik ooit, op mijn 17e, gestart met werken. En de rode draad in mijn leven is eigenlijk altijd geweest, dat ik startte binnen een bedrijf in een bepaalde functie en er in de loop der tijd altijd van alles bij ging doen, of andere, nieuwe werkzaamheden aanpakte. Het is mooi als bedrijven waar je voor werkt, je die kans bieden. Maar je bent uiteindelijk altijd zelf degene, die die kansen voor jezelf moet creëren.

Nu, 30 jaar nadat ik ooit startte bij mijn allereerste werkgever, weet ik heel goed wat ik leuk vind en wat niet. En wat mijn sterke en zwakke kanten zijn.

In de loop der jaren weet ik dat ik houd van met mensen omgaan, dingen regelen, hard werken, communiceren en samenwerken. En als je dan binnen de organisatie, waar je al zolang en met heel veel plezier werkt, de kans krijgt om een rol te gaan vervullen die daar perfect op aansluit …….. dan ben je gewoon een heel gelukkig mens!

DE ROL, DIE MIJ 100% PAST EN WAAR IK HEEL GELUKKIG VAN WORD

En zo gebeurde het, dat we een aantal weken geleden met een groepje collega’s bezig waren met het maken van plannen voor het nieuwe jaar. Eén van de punten was, dat het in de afgelopen periode maar niet was gelukt om de juiste persoon te vinden, die zich volledig zou moeten richten op Detachering & Recruitment. Bij wijze van grap, riep ik dat ik dat wel wilde gaan doen, waarop mijn collega’s me aankeken en zeiden dat ze dat eigenlijk wel een goed idee vonden. Ik lachte er om, want tja ……. zo’n rol kun je alleen maar goed invullen als je er voor de volle 100% voor gaat. En ik had het al meer dan genoeg te doen op het gebied van marketing. Maar eigenlijk waren we het er al heel snel over eens, dat we die rol wellicht wel anders in konden vullen.

En ja, dan besef je dat je ontzettend veel zin hebt, om deze nieuwe rol op te gaan pakken en ga je plannen maken, om dit op een goede manier vorm te geven.

Mensen die mij een beetje kennen, weten dat ik er dan ook meteen voor 200% voor ga en er al mijn tijd en energie insteek, om zaken snel te regelen en de omstandigheden te creëren om er een succes van te maken. Het is even flink aanpoten, want mijn marketingwerkzaamheden kan ik natuurlijk niet zomaar even over de spreekwoordelijke schutting gooien, naar een nieuwe collega. Maar dat geeft allemaal niets! Want als je iets doet, wat je zo ontzettend leuk vind, krijg je energie voor 10.

Alles wat ik leuk vind, kan ik kwijt in mijn nieuwe rol. Ik heb in de afgelopen weken al een flink aantal, hele leuke mensen leren kennen. Enthousiaste kandidaten, leuke klanten en collega-detacheerders, waarmee je op een prettige manier kunt schakelen en samenwerken. Gewoon door op een goede en open manier met elkaar te communiceren en vol enthousiasme met elkaar voor de juiste match te gaan.

En niet te vergeten, natuurlijk mijn eigen technische collega’s! Ik mag me gelukkig prijzen, dat wij in de loop der jaren een topteam om ons heen hebben kunnen verzamelen van systeembeheerders, consultants en projectleiders die er niet alleen qua kennis en ervaring goed op staan, maar vooral ook stuk voor stuk leuke mensen zijn en waarmee je bij een klant echt voor de dag kan komen. Ik ben ook altijd weer trots, als ik na een intake van een collega vanuit de klant de terugkoppeling krijg, dat men onder de indruk is van het enthousiasme en de sterke communicatieve vaardigheden van “mijn mannen”.

Ik heb me persoonlijk, in de ruim 16 jaar dat ik bij IeTee werk, enorm kunnen ontwikkelen. Toen ik ooit startte, waren we nog maar een heel klein “vlooiententje”. En nu staat daar al jaren een mooi bedrijf, waar ik in de loop der tijd van alles en nog wat heb gedaan en waar ik nu in de rol zit, die voor de volle 100% bij mij past en waar ik ontzettend gelukkig van word. Dat is toch prachtig, als de dingen zo lopen?!

WAT DE TOEKOMST ONS BRENGT …….

Hoe ik de toekomst zie?! Eigenlijk redelijk simpel! Een goede band creëren en onderhouden, met zowel mijn klanten, als collega’s en partners om mee samen te werken. Altijd open en eerlijk blijven communiceren met iedereen. Hard werken en klaar staan voor zowel klanten, als kandidaten en samenwerkingspartners. Op zoek gaan naar IT’ers, om ons team mee uit te breiden en die passen bij ons bedrijf.

Het is eigenlijk allemaal niet zo heel ingewikkeld. Want als je iedere dag met passie en plezier met je werk bezig bent, gaat het allemaal (bijna) vanzelf.

En in mijn vrije tijd? Dan besteed ik zoveel mogelijk aandacht aan mijn man, dochter van bijna 17 en zoon van 14, aan mijn vrienden en aan mijn vrijwilligerstaak als trainingscoördinator bij Hockeyclub Barendrecht. Best druk! Maar, zolang ik alles met plezier en passie doe, ben ik gewoon een gelukkig en tevreden mens en besef ik me op een ochtend als vandaag, dat het leven eigenlijk gewoon een feestje is, waar ik de slingers grotendeels zelf voor heb opgehangen. En waarbij ik me gelukkig prijs, dat ik bij een bedrijf werk met geweldige collega’s en in het bijzonder onze Bob, die me al jaren de mogelijkheid geeft om me verder te ontwikkelen en te ontplooien.

Monique Braal

Start typing and press Enter to search