Blog: Werkgever en Werknemer………. Het is GEVEN en NEMEN

Afgelopen weekend, tijdens het opruimen van de zolder, kwam ik een map tegen met oude loonstroken en arbeidsovereenkomsten, die ik heb bewaard. Mijn allereerste loonstrook, van mijn allereerste fulltime baan heb ik daar bijvoorbeeld in bewaard. Ik was 17 en verdiende 546 gulden per maand. Een fulltime baan, waar ik destijds dus nog geen € 250,00 per maand verdiende. Maar ook de personeelsadvertentie (zie foto) van IeTee Solutions, die ik destijds heb uitgeknipt en bewaard. De enige personeelsadvertentie, die ik ooit heb bewaard. Zo grappig om terug te zien, dat ik hem graag met jullie wilde delen.

Vanaf het moment dat ik ging werken, was ik al een echte “aanpakker”. Ik ben echt zo iemand, die altijd alles uit haar baan heeft willen halen. Zo ben ik van de ene in de andere baan “gerold” en heeft mijn enthousiasme en gedrevenheid er altijd voor gezorgd, dat ik me steeds verder kon ontwikkelen.

In 2001, tijdens mijn eerste zwangerschap, ging het bedrijf waar ik op dat moment werkte, verhuizen naar Barneveld vanwege een fusie. Met mijn dochter op komst en woonachtig in de regio Rotterdam, zag ik dat niet zo zitten. Het was een ICT-bedrijf, waar ik destijds werkte. Het was inmiddels het 3e ICT-bedrijf waar ik werkte en ik was een beetje klaar met die sector. Een faillissement en verhuizingen naar Amsterdam en Barneveld …… ik had het wel gezien in de ICT-sector. Dus ik besloot niet mee te gaan naar Barneveld en was voornemens deze sector te verlaten en naar een baan in een andere, wat rustigere branche uit te kijken. Maar ja, mijn dochter was inmiddels geboren en ik wilde graag nog maar 2 of 3 dagen in de week werken. En die banen lagen bepaald niet voor het oprapen.

Het zal ergens in april 2002 zijn geweest, dat in het “plaatselijke suffertje” een personeelsadvertentie stond. De kop luidde “Houd jij van telefoneren?” en in de advertentie werd iemand gevraagd, die een aantal uren per week beschikbaar was en affiniteit had met ICT. Je mocht je eigen tijd indelen, vermeldde de advertentie, zodat je werk goed te combineren was met je privé-situatie. Nou, dat klonk allemaal perfect! Behalve die ICT-sector dan …… Tegen mijn man zei ik destijds: “Ik ga wel solliciteren en zie wel hoe het loopt. Ik ga dit gewoon een jaartje doen en daarna, als mijn dochtertje iets groter is, zoek ik wel weer iets anders.”

Dus ik belde met de heer Ouwejan en ik werd uitgenodigd voor een eerste kennismakingsgesprek …………. in een hotel! Ik vond het maar een vreemde gang van zaken, maar ging toch maar. Al snel was duidelijk waarom we in een hotel afspraken. Bob was net een jaartje daarvoor gestart met IeTee Solutions en werkte nog vanuit zijn zolderkamer. We hebben elkaar die dag uitgebreid gesproken en het hele feest ging bijna niet door. Ik was nogal kritisch, tijdens dat eerste gesprek. Vanwege wat vervelende situaties bij vorige werkgevers, was ik het vertrouwen wel een beetje kwijtgeraakt. En Bob had op een gegeven moment zoiets van: “Als ze zo negatief blijft, dan zoek ik wel een andere kandidaat”.

Toch zijn we destijds met elkaar in zee gegaan. Op 10 juni 2002 was mijn eerste werkdag voor IeTee. Als telemarketeer ging ik aan de slag. En ondanks dat het best goed ging, was dit toch niet echt mijn ding. Maar kansen zat, in dit jonge bedrijf! Dus trok ik van alles en nog wat naar me toe en die kans kreeg ik ook. Binnen de kortste keren stuurde ik een team van 3 telemarketeers aan, deed ik een deel van de boekhouding, hield ik met bezig met personeelszaken, coördineerde ik de verhuizing naar ons eerste echte kantoorpand in Breda en ga zo maar door.

Vorig jaar september stapte ik van Marketing & Sales over naar Detachering & Recruitment. Ik heb heel veel toffe dingen gedaan in de afgelopen jaren, maar dit is echt mijn passie. Van mijn voornemen, om na een jaartje te gaan solliciteren naar een andere baan, is gelukkig nooit iets terecht gekomen. Ik heb zo ontzettend veel geleerd hier en alle kansen gekregen, die ik me maar kan wensen. En dan ook nog eens met een team van fantastische collega’s.

Pas zei een klant tegen me, dat hij een kandidaat zocht die iets komt brengen, maar ook iets komt halen. En dat is ook precies hoe het moet zijn en hoe het mij de afgelopen 17 jaar hier is vergaan. En met mij, geldt dat natuurlijk voor nog veel meer collega’s. Je brengt/geeft je enthousiasme, inzet en passie en werkt hard, je krijgt/haalt waardering, een stuk vrijheid, vertrouwen en ontwikkelingsmogelijkheden. Zo simpel is het eigenlijk voor een werknemer, om trouw te zijn aan zijn werkgever en voor een werkgever, om een werknemer voor jaren aan zich te binden. Gewoon blij en gelukkig zijn met elkaar en dit zo nu en dan ook naar elkaar uitspreken.

Ik overweeg nu, om hier maar gewoon te blijven werken tot aan mijn pensioen. Want ik ga, ook na ruim 17 jaar, nog iedere dag met plezier naar mijn werk. Dat is toch het mooiste, wat je je op werkgebied maar kan wensen?!