NIEUWS

IeTee Solutions

Microsoft 365 Backup

In ons voorgaande nieuwsbericht hebben wij u geïnformeerd over de back-up van uw ICT-omgeving. Er is echter sprake van een belangrijke kanttekening wanneer u gebruikmaakt van een cloud-oplossing. Microsoft 365 is al enige tijd razend populair. Tegen een vast bedrag per maand beschikt u altijd en overal over de gewenste applicaties en bijbehorende data. Een bijkomend voordeel is: u hoeft nooit meer software op de PC of server te installeren of periodiek updates te laten uitvoeren.

Maar let op!

Maar hoe zit het met uw reservekopie? Maakt u ooit een back-up van uw opgeslagen documenten, foto’s, presentaties etc.? Want ondanks dat Microsoft 365 volledig vanuit ‘de cloud’ werkt en de software automatisch up-to-date houdt, wordt er geen automatische back-up gemaakt van uw persoonlijke en-/of bedrijfskritische bestanden.

Maak kennis met IeTee Guard Solutions

Op dit moment is ‘cloud-to-cloud back-up’ de grote favoriet. De reden hiervoor is de inmiddels populaire migratie naar de cloud. Vanwege Covid-19 en het “overal werken” is dit in een stroomversnelling geraakt. Met behulp van cloud-to-cloud back-up zorgen wij ervoor dat de gegevens die in de ene cloud zijn opgeslagen, naar een andere worden gekopieerd.

Nu horen wij u denken: als de gegevens die in de ene cloud zijn opgeslagen, waarom moet er dan een back-up van worden gemaakt in een andere cloud? Het antwoord is simpel: omdat u anders bij het grote Microsoft 365-platform ‘in-compliant’ bent. U hoeft bij het verliezen van gegevens geen enkele vorm van back-up te verwachten van het populaire Cloud-platform…

Hoe nu verder? Tegen een vast, laag, bedrag per licentie per maand zorgen wij ervoor dat er van uw gegevens, die u heeft opgeslagen in Microsoft 365, automatisch een back-up wordt gemaakt. En niet onbelangrijk: alle data wordt op Nederlandse servers opgeslagen. Ook dat is in verband met de huidige AVG/GDPR regelgeving een belangrijk detail. De online back-up functionaliteit van IeTee Guard Solutions kan bestanden tot wel 7 jaar bewaren. Een geruststellende gedachte nietwaar?

Wilt u meer weten over onze back-up mogelijkheden voor uw organisatie? Klik hier.

Bekijk andere artikelen…

Openingsfeest nieuwe pand

Openingsfeest nieuwe pand

Op 20 april 2023 was het zover. De opening van ons nieuwe kantoorpand in Breda was een groot succes. Samen met onze...

Spelregels bij phishing

Spelregels bij phishing

Phishing, u hebt er vast weleens mee te maken gehad. Phishing is een manier waarmee cybercriminelen proberen om bij...